Rabarbersaft


Hihi! I veckan gjorde jag rabarbersaft och det blev himla bra alltså! Fick lite för mycket socker bara, men man lär sig av sina misstag. Nästa gång blir det bättre :)
Ingredienser:
600g rabarber i bitar
1,5 dl socker (jag hade 2 så ta högst 1,5 dl)
1 citron
1 L vatten
Gör såhär:
Koka rabarberna i vattnet i 15 minuter. Låt sedan stå över natten. Sila genom en saftsil och koka upp igen. Rör ner citronsaften och sockret tills sockret smält och låt sedan svalna väl innan du häller saften i en flaska. Saften blir något koncentrerad så späd med vatten om du tycker att saften är för stark. Man kan också blanda ner nejlikor för en liten häftigare smak.

Ingredienser:
600g rabarber i bitar
1,5 dl socker (jag hade 2 så ta högst 1,5 dl)
1 citron
1 L vatten
Gör såhär:
Koka rabarberna i vattnet i 15 minuter. Låt sedan stå över natten. Sila genom en saftsil och koka upp igen. Rör ner citronsaften och sockret tills sockret smält och låt sedan svalna väl innan du häller saften i en flaska. Saften blir något koncentrerad så späd med vatten om du tycker att saften är för stark. Man kan också blanda ner nejlikor för en liten häftigare smak.

Hihi! I veckan gjorde jag rabarbersaft och det blev himla bra alltså! Fick lite för mycket socker bara, men man lär sig av sina misstag. Nästa gång blir det bättre :)
Ingredienser:
600g rabarber i bitar
1,5 dl socker (jag hade 2 så ta högst 1,5 dl)
1 citron
1 L vatten
Gör såhär:
Koka rabarberna i vattnet i 15 minuter. Låt sedan stå över natten. Sila genom en saftsil och koka upp igen. Rör ner citronsaften och sockret tills sockret smält och låt sedan svalna väl innan du häller saften i en flaska. Saften blir något koncentrerad så späd med vatten om du tycker att saften är för stark. Man kan också blanda ner nejlikor för en liten häftigare smak.

Ingredienser:
600g rabarber i bitar
1,5 dl socker (jag hade 2 så ta högst 1,5 dl)
1 citron
1 L vatten
Gör såhär:
Koka rabarberna i vattnet i 15 minuter. Låt sedan stå över natten. Sila genom en saftsil och koka upp igen. Rör ner citronsaften och sockret tills sockret smält och låt sedan svalna väl innan du häller saften i en flaska. Saften blir något koncentrerad så späd med vatten om du tycker att saften är för stark. Man kan också blanda ner nejlikor för en liten häftigare smak.

Kommentarer
Trackback